Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


"Ρακοκάζανα στο Πάτελι" λεγόταν η γιορτή τσίπουρου, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμωνα Αμυνταίου Φλώρινας στο χωριό τους, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 το μεσημέρι και συμμετέιχε ο σύλλογός μας.
Πάνω από εικοσοπέντε σύλλογοι από όλη την Βόρεια Ελλάδα μαζεύτηκαν στο όμορφο χωριό του Αμυνταίου, που βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη Βεγορίτιδα και το οποίο έχει παράδοση στην παραγωγή κρασιού και τσίπουρου.
Στις 12 η ώρα το μεσημέρι έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού η έναρξη της γιορτής, και στη συνέχεια όλος ο κόσμος χορευτές και μή, με την συνοδεία παραδοσιακής μπάντας επισκέφτηκαν τα 7 ρακοκάζανα του χωριού, όπου στο καθένα στηνόταν μια μικρή γιορτή με χορό, ενώ το τσίπουρο και το κρασί ήταν άφθονο.
Στο τέλος κατέληξαν όλοι πάλι στη κεντρική πλατεία και αφού τους προσφέρθηκε άφθονο φαγητό και ποτό άρχισαν ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι. Όλοι οι χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων έγιναν ένα και χόρευαν μέχρι αργά το απόγευμα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια το Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Παντελεήμωνα για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και την άριστη φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ