Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Εκδρομή του πολιτιστικού συλλόγου "Η Κόζιανη" στη λίμνη Κερκίνη





Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 η εκδρομή του πολιτιστικού συλλόγου Κοζάνης «Η Κόζιανη» στη λίμνη Κερκίνη.Ξεκίνησαν την εκδρομή 55 άτομα με πρώτο προορισμό το οχυρό «Ρούπελ» όπου εκεί θαυμάσαμε  το Ελληνικό μεγαλείο και  μυαλό. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο όρος Μπέλες και το ορεινό χωριό Άνω Πορόϊα, όπου θαυμάσαμε τη γεμάτη πράσινο και νερά φύση. Εκεί έγινε και στάση για φαγητό κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Επόμενος σταθμός το χωριό Κερκίνη. Εκεί στον «Οικοπεριηγητή» μας έγινε εκτενής ενημέρωση για την ιστορία και  την πλούσια  χλωρίδα και  πανίδα της περιοχής μέσα από ένα πλούσιο  εποπτικό και  έντυπο υλικό. Στο τέλος της ενημέρωσης κατευθυνθήκαμε στο λιμανάκι της λίμνης όπου ανεβήκαμε σε πανέμορφες βαρκούλες και μας έγινε ξενάγηση μέσα στη λίμνη και στο δέλτα του ποταμού Στρυμώνα,  θαυμάζοντας την μαγεία της φύσης. Είδαμε χιλιάδες σπάνια πουλιά, την πλούσια χλωρίδα της περιοχής, αγριογούρουνα και τα νεροβούβαλα, που το 80% του πληθυσμού της Ελλάδας εκτρέφονται εκεί.
Τελευταίος σταθμός μας το χωριό Λιθότοπος όπου εκεί είδαμε το φράγμα της λίμνης, και αγοράσαμε προϊόντα βουβαλιού, από Καζαν ντιπί και πάρα πολλά άλλα γαλακτοκομικά μέχρι και βουβαλίσια λουκάνικα και κρέας.
Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε από την μαγεία της περιοχής και δυστυχώς έπρεπε να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Κοζάνη. Αυτό και κάναμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη φορά, η οποία θα είναι σύντομα.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ