Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΚΟΖΙΑΝΗ» (ΦΩΤΟ)

 
Με  επιτυχία στέφτηκε η φετινή μας προσπάθεια να ξεκινήσουμε για το 2016 έναν κύκλο αφιερωμάτων στην Μουσικοχορευτική Παράδοση της Χώρας μας.
Το εγχείρημά μας αφορούσε, σε πρώτη φάση, τον τρόπο προσέγγισης του παραδοσιακού μας χορού και το " Ταξίδι"  από έναν τόπο στον άλλον, μέσα από τον χορό, το τραγούδι, την μουσική και τα δρώμενα.

Στο "Ταξίδι" της Τετάρτης 20-01-2016 πρώτος μας "Σταθμός"  ήταν το Πήλιο μετά η πεδινή και ορεινή Θεσσαλία, περάσαμε στην Μακεδονία μας και τα ιστορικά Βλαχοχώρια των Γρεβενών (Αβδέλα-Σμίξη-Σαμάρινα) και τελευταίος μας "Σταθμός" ήταν το Μηστί της Αλησμόνητης Καππαδοκίας .
Οι 70 και πλέον συμμετέχοντες λάτρεις της Παράδοσης μας (Δάσκαλοι, χορευτές κ.α.) , απήλαυσαν  ένα μοναδικό ταξίδι , ακολουθώντας τα χνάρια της "Γιαγιά Παράδοσης", με την άριστη και υποδειγματική καθοδήγηση του έμπειρου και καταξιωμένου εισηγητή μας από τη Λάρισα, κ. ΧΑΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής-Χοροδιδασκάλους-Ερευνητή Λαογραφίας) από το Πήλιο έως την Καππαδοκία.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά και εγκάρδια ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία  αυτής της προσπάθειας.
Το εγχείρημά μας συνεχίζεται και καθιερώνεται πλέον το "ΤΑΞΙΔΙ" μας "ΚΟΖΙΑΝΗ εν Χορό" ,  με ένα αφιέρωμα-περιήγηση ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ σε κάποια γειτονιά της  Πατρίδας μας, με Περιηγητές και Εισηγητές Κορυφαίους Δασκάλους και Λαογράφους της Χώρας μας.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ